Εκτύπωση

Ρεβυθόρυζο

3.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.92 (6 Ψήφοι)

Ρεβυθόρυζο

Υλικά

- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 150 γρ. ρύζι νυχάκι
- 1 κ.γ. σόδα
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Κύμινο
- Αλάτι 
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπολ με νερό να τα σκεπάζει και τη σόδα και τα αφήνουμε για μία νύχτα να φουσκώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα να πάρουν μία βράση. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε να βγάλουμε τη φλούδα τους τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν οι φλούδες τους. 

Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, μαγειρεύουμε για λίγο να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί ελέγχοντας αν τυχόν χρειαστεί νερό στην πορεία.

Όταν τα ρεβύθια χυλώσουν ελαφρώς και είναι σχεδόν έτοιμα -ο χρόνος εξαρτάται από τα όσπρια- προσθέτουμε και το ρύζι μας. Αν είναι λίγο το υγρό τους προσθέτουμε νερό για να μην κολλήσουν. 

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο με το λεμόνι και μαγειρεύουμε ώσπου να μαγειρευτεί και το ρύζι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι, ιδανικά για τα κρύα του χειμώνα!

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας