Εκτύπωση

Πολύχρωμη πίτσα με μανιτάρια και πιπεριές

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (4 Ψήφοι)

Πολύχρωμη πίτσα με μανιτάρια και πιπεριές

Εύκολη και light πίτσα χωρίς τυριά και αλλαντικά, ιδανική και για τις μέρες της νηστείας.

Υλικά

Για τη ζύμη της πίτσας

- 500 γρ. αλεύρι (300 γρ. σκληρό και 200 γρ. για όλες τις χρήσεις )
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Χλιαρό νερό
- Μίγμα αποξηραμένων μυρωδικών (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος βασιλικός κ.α.)

Για την πίτσα

- 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.σ. ούζο
- Λίγη κέτσαπ ή ½ κ.γ. ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 1 μεσαία ντομάτα σε φέτες ή μερικά ντοματίνια σε φετάκια
- 2 πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες λεπτές
- 200 γρ. περίπου μανιτάρια σε φέτες (όποια ποικιλία θέλουμε εκτός από πλευρώτους)
- 10 ελιές περίπου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- Ρίγανη
- Αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση της πίτσας. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια και κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο με το δάχτυλο. Εκεί ρίχνουμε τη μαγιά. Περιμετρικά προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε χλιαρό νερό στη λακουβίτσα και ανακατεύουμε ξεκινώντας από το κέντρο και προς τα έξω.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που δε θα κολλάει στα χέρια. Κάνουμε μια μπαλα και την τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Σκεπάζουμε με βρεγμένη καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα (ανάλογα και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια με τις ελιές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τις ντομάτες και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης τη ρίγανη και αλατίζουμε.

Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολάκι τον πελτέ με την κέτσαπ ή τη ζάχαρη και το ούζο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο περίπου 0,5 εκ. με τον πλάστη ή με τα χέρια και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφότου τη στρώσουμε με χαρτί ψησίματος.

Με κουτάλι στρώνουμε τη σάλτσα σε όλη τη βάση και από πάνω ρίχνουμε τα υλικά μας. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η βάση.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας