Εκτύπωση

Γρανίτα καρπούζι

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (8 Ψήφοι)

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

- 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (1 ½ έως 2 κιλά)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβουμε σε κομμάτια και στη συνέχεια το λιώνουμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι από τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ακολούθως ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο πολτό καρπουζιού, τον χυμό λεμονιού με το λικέρ και ανακατεύουμε.

Αφού αφήσουμε για λίγη ώρα το μείγμα μας σκεπασμένο να κρυώσει, το ρίχνουμε σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη. Τέλος, μόλις παγώσει λίγο, το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να σχηματίσει κρυστάλλους, και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.