Εκτύπωση

Κοτόπουλο με πάστα κάρυ και καρύδα

3.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.83 (6 Ψήφοι)
Κοτόπουλο με πάστα κάρυ και καρύδα

Υλικά

- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1/4 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου
- 1/4 κ.σ. σπόρος κύμινο
- 1 κ.γ. πάστα γαρίδας
- 60 ml ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε 12 μεγάλα κομμάτια
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 250 ml ζωμό κότας
- 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 30 γρ. ζάχαρη
- 2 λάιμ (το χυμό τους)
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την πάστα κάρυ, βάζοντας σε ένα μπλέντερ τη σκόνη τσίλι, το αλάτι , τον κουρκουμά, τους σπόρους κόλιανδρο, τους σπόρους κύμινο και την πάστα γαρίδας. Χτυπάμε καλά τα υλικά έως ότου γίνουν μια ομοιογενής πάστα.

Ακολούθως, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφού αυτό συμβεί, το μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και βάζουμε στο γουόκ την πάστα κάρυ και την μισή κρέμα καρύδας. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο γουόκ μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, την σάλτσα ψαριού, την ζάχαρη και τον χυμό λάιμ.

Ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει το μίγμα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Τέλος, βάζουμε το κοτόπουλο κάρυ σε 4 ζεστά μπολ και πασπαλίζουμε με φρέσκιες τσίλι ψιλοκομμένες πιπεριές και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή σας όρεξη!