Εκτύπωση

Παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου με αμύγδαλο και φέτα

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.50 (4 Ψήφοι)

Μπουκιές κοτόπουλου στο φούρνο παναρισμένες με αμύγδαλο και φέτα

Ιδανικό μεζεδάκι για μπύρα!

Υλικά

- ½ κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ψιλοκομμένα (προτιμότερο και καβουρδισμένα)
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 1 κομματάκι φέτα τριμμένη (περίπου 80 γρ.)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι 
- Mix μπαχαρικών για κοτόπουλο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, τα τρίμματα φέτας, το σουσάμι, 2 πρέζες μπαχαρικά και αλάτι. Παίρνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό που το έχουμε ανακατέψει με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Συνεχίζοντας τις περνάμε από το μίγμα που φτιάξαμε να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του κρέατος.

Απλώνουμε τις μπουκιές σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Συνοδεύουμε με απλή μαγιονέζα ή με μία σως από γιαούρτι και μουστάρδα.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα