Εκτύπωση

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

4.6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.60 (5 Ψήφοι)

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Υλικά

- 2 στήθη κοτόπουλου
- 500 γρ χυλοπίτες
- 1 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα ή γραβιέρα
- 2 φλ.καφέ ελαιόλαδο και ½ ακόμη για τις χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια στον τρίφτη
- 2 πιπεριές φλωρίνης σε κύβους
- 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 2 κ.σ. πελτές διαλυμένος σε λίγο νερό
-1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό σκεύος με το ελαιόλαδο. Αφού ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη. 

Σοτάρουμε για λιγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον διαλυμένο πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ή σάλτσα.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό ώστε να είναι al dente. Σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με το τριμμένο τυρί και το δυόσμο.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας