Εκτύπωση

Σπανακόπιτα

4.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.20 (10 Ψήφοι)

Σπανακόπιτα

Υλικά

- 8 φύλλα κρούστας
- 800 γρ. σπανάκι
- 350 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πριν απ’ όλα, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι σε ένα τηγάνι. Αμέσως μετά, βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, ώστε να σοταριστούν ελαφρά.

Αφού κόψουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα μαζί με το ωμό σπανάκι, το οποίο προηγουμένως θα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά και να έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι έως ότου να μαραθεί και ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι.

Εν συνεχεία, βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και, αφού αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύοντας πολύ καλά. 

Αλείφουμε τώρα ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε και από πάνω βάζουμε 4 ακόμη φύλλα, λαδώνοντάς τα κι αυτά με τη σειρά τους.

Τέλος, κόβουμε την πίτα σε μερίδες με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.