Εκτύπωση

Τυρόπιτα σκοπελίτικη

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (6 Ψήφοι)

Τυρόπιτα σκοπελίτικη

Υλικά

Για το φύλλο

- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι κόκκινο
- Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφιχτή
- Μία πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

- ½ κιλό καλό κατσικίσιο τυρί
- Νισιστές για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε μία μεγάλη επιφάνεια με νισιστέ και ανοίγουμε τα φύλλα.

Παίρνουμε το κάθε φύλλο και ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου. Διπλώνουμε κλείνοντας μέσα τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σαν σαλιγκάρι. Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. 

Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία και από τις δύο πλευρές σε αρκετό ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.