Σαλάτα νισουάζ
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ αντσούγιας
Εκτέλεση
Πρώτα κάνουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ώστε να γίνει η βινεγκρέτ κρεμώδης
Βράζουμε τα φασολάκια σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν τραγανά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε παγωμένο νερό στο σουρωτήρι. Κρατάμε το νερό που βράσανε στην άκρη και σε αυτό προσθέτουμε τις πατάτες και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ σαλάτας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με τα κρουτόν και τον βασιλικό.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας