Εκτύπωση

Φαλάφελ

4.1470588235294 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.15 (17 Ψήφοι)

Φαλάφελ

Υλικά

- 500 γρ. ρεβύθια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 2 κ.σ. αλεύρι και λίγο ακόμα για το αλεύρωμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία νύχτα. Την επομένη τα σουρώνουμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, καθαρίζουμε επίσης το σκόρδο και τα ρίχνουμε μαζί στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό με το κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Εν συνεχεία, προσθέτουμε και τη σόδα, τη μαγιά και το αλεύρι.

Ρίχνουμε λίγο νερό στο μίγμα και κάνουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες να δέσει. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα κυλάμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.