Εκτύπωση

Η ιδανική σάλτσα ντομάτας για μακαρονάδα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Η ιδανική σάλτσα ντομάτας για μακαρονάδα

Υλικά

- 6 ώριμες ντομάτες 
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 δαφνόφυλλα
- Λίγα σπυριά μπαχάρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλέουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις απλώνουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες μαζί με το νερό που έχουν βγάλει στο ταψί και το λάδι στο multi και πολτοποιούμε. 

Αν θέλουμε να είναι πιο πηχτή η σάλτσα μας την βράζουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με μία κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας