Εκτύπωση

Πέστο βασιλικού

3.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.83 (6 Ψήφοι)

Πέστο βασιλικού

Υλικά

- 2 φλ. τσ. φύλλα βασιλικού καθαρισμένα και ψιλοκομμένα με μαχαίρι
- ½ φλ. τσ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή τυρί πεκορίνο ρομάνο (θα το βρείτε σε μεγάλα σουπερ μάρκετ)
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 1/3 φλ. τσ. κουκουνάρι
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κουκουνάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Σε multi βάζουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το καβουρδισμένο κουκουνάρι και το θέτουμε σε λειτουργία για λίγο, ίσα-ίσα να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Σταματάμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα ξανά για λίγο. Μαζεύουμε από τα τοιχώματα όλο το μίγμα με σπάτουλα και το προσθέτουμε στο κυρίως σώμα της σάλτσας.

Όσον αφορά στο ελαιόλαδο, πρέπει να προστεθεί αργά και με συνεχή ροή στο μίγμα ενόσω το multi είναι σε λειτουργία και σε μεσαία ταχύτητα. Έτσι θα πάρουμε την ιδανική υφή καθώς και να μην διαχωριστούν τα στερεά υλικά από το ελαιόλαδο. 

Ωστόσο, αν η συσκευή μας δεν έχει τον ειδικό υποδοχέα για την προσθήκη υλικών ενόσω είναι σε λειτουργία, θα πρέπει να προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μικρές ισόποσες δόσεις και κάθε φορά να σταματάμε το multi. Πάντα στη μεσαία ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να παίρνουμε με σπάτουλα το μίγμα που κολλάει στα τοιχώματα.

Αφαιρούμε από τον κάδο της συσκευής και σερβίρουμε σε βαθύ μπολ αφού προσθέσουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάντα δοκιμάζοντας τη γεύση για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

***Εκτός από τον κλασσικό συνδυασμό με ζυμαρικά, το πέστο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από ξεροψημένες πατάτες φούρνου ή και σε κρακεράκια για γρήγορο σνακ.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας