Εκτύπωση

Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (8 Ψήφοι)

Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα

Υλικά

- 800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 70 ml ελαιόλαδο
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1,500 λίτρα ζωμός λαχανικών ή νερό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα πολύ.

Πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια   

 
+4 # Δημητρης 30-11-2013 21:43
Φανταστικη συνταγη ! Και με λιγη ψιλοκομμενη καυτερη κοκκινη πιπερια στο σερβιρισμα απογειωθηκε... Ευχαριστουμε
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα