Εκτύπωση

Βελουτέ σούπα σελινόριζας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Βελουτέ σούπα σελινόριζας

Υλικά

- 1 μέτρια σελινόριζα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες (ή μία κ.γ. πολτό σκόρδου με αρωματικά. Τον βρίσκουμε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ)
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός
- Αλάτι
- Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

- Χυμός λεμονιού
- Τριμμένο καρότο
- Τριμμένο ξερό ανθότυρο ή άλλο σκληρό τυρί
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, την πατάτα και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ανακατεύοντας συνεχώς να μην πάρει χρώμα όπως και το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσουμε πολτό απλά τον προσθέτουμε στο κρεμμύδι όταν σοτάρουμε. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, τα οποία μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.  

Προσθέτουμε τον ζωμό τόσο που να σκεπάζει το φαγητό και λίγο παραπάνω. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν δούμε εν τω μεταξύ ότι το φαγητό μας χρειάζεται υγρά. συμπληρώνουμε με ζωμό. Περίπου 2-3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ομογενοποιούμε τη σούπα μας με το μπλέντερ ή το ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μία σούπα σχετικά παχύρευστη και βελουτέ. Προσθέτουμε λίγο λεμόνι και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μοσχοκάρυδο, τριμμένο καρότο και τριμμένο ξερό ανθότυρο. Αν θέλουμε δίνουμε έξτρα γεύση με ψιλοκομμένο και σοταρισμένο μπέικον.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας