Εκτύπωση

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
 
Υλικά για το κουρκούτι
 
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (τύπου φαρίν απ)
- 1 κουτάλι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι – πιπέρι
- Νερό (όσο χρειάζεται)
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια, αφού τον έχουμε αποψύξει (γίνεται και με τον αλατισμένο, αφού τον έχουμε ξαρμυρίσει για ένα περίπου 24ωρο). Στη συνέχεια βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό 
λάδι.
 
Υλικά για σκορδαλιά
 
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- Αλάτι
- 2 κουτάλια σούπας ξύδι
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη το σκόρδο, το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και στημένο. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά – σιγά το λάδι κτυπώντας το μείγμα μέχρις ότου αποκτήσει λεία υφή.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα