Εκτύπωση

Πέστροφα με σάλτσα βουτύρου

4.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.70 (5 Ψήφοι)
Πέστροφα με σάλτσα βουτύρου
 

Υλικά

- 4 πέστροφες
- 1 κουτάλι της σούπας ξίδι
- 500 γρ. κρασί λευκό
- 170 γρ. βούτυρο
- 2 γρ. αλάτι
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 170 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πέστροφες καλά και αφαιρούμε το δέρμα τους προσεχτικά. Τις ψήνουμε στη σχάρα για 5-6 λεπτά. Το ψήσιμο αν και είναι σύντομο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για να μην διαλυθούν τα ψάρια. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρασί και το ξίδι μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό και την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να δέσει το μείγμα. Τότε  το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περιχύνουμε τις πέστροφες, πασπαλίζοντας με άνηθο.
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.