Εκτύπωση

Γαρίδες σαγανάκι

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (10 Ψήφοι)

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά

- 8 γαρίδες νο.1
- 150 γρ. φέτα
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 μικρό κρεμμύδι στον τρίφτη
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά τριμμένη
- Αλάτι 
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι της ράχης και κρατάμε την ουρά και το κεφάλι. Περνάμε τις ντομάτες από μύλο λαχανικών και κρατάμε το ζουμί στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο, και ρίχνουμε ακόμα την ντομάτα τριμμένη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. 

Σε πήλινο σκεύος ή σε σκεύος μεταλλικό για σαγανάκι βάζουμε μέσα τις γαρίδες ωμές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες. Από πάνω περιχύνουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. 

Βάζουμε το σαγανάκι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι το κεφαλοτύρι να κάνει κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια   

 
0 # μαρία αν 31-05-2017 19:20
εγω θα τισ σερβριρα σε τριγωνακια απο κρισ κρισ για τοστ, φρυγανισμένα και καλο κρασί!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα