Εκτύπωση

Σπαγγέτο με φρέσκιες ντομάτες και χοντροκομμένο βασιλικό

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.80 (5 Ψήφοι)

Σπαγγέτο με ντομάτες και παρμεζάνα  Υλικά για 4 άτομα

Υλικά για 4 άτομα

- 1 πακέτο σπαγγέτο Νο 6
- 1/2 κιλό ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαράκια βασιλικό
- 1 φλιτζανι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente για περίπου 7-8 λεπτά. Την ίδια στιγμή, στο διπλανό μάτι βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνοντας το λάδι και σοτάροντας το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει.
 
Αφού πετάξουμε το σκόρδο, ρίχνουμε στο λάδι τις τριμμένες ντομάτες, κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια τον μισό βασιλικό και τον ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
 
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε μέσα στο βαθύ τηγάνι με τη ντομάτα. Τέλος, ανακατεύουμε με 2 κουτάλια, σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χοντροκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα.
 
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.