Εκτύπωση

Μακαρόνια ογκρατέν

4.1034482758621 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.10 (29 Ψήφοι)

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά

- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 250 γρ. βούτυρο 
- 6 κ.σ. αλεύρι φαρίνα κόκκινη
- 4 αυγά
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πριν απ’ όλα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας, βράζοντάς τα σε αλατισμένο νερό, και τα σουρώνουμε. Λιώνουμε τώρα το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά έως ότου αλλάξει κάπως το χρώμα του. Αφού βάλουμε και το κασέρι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει ελαφρώς.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.

Αφού βουτυρώσουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μισή μπεσαμέλ που μόλις φτιάξαμε με τα μακαρόνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη πάνω στα μακαρόνια, προσέχοντας να απλωθεί καλά. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.