Εκτύπωση

Ταλιατέλες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Ταλιατέλες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο

Υλικά

- 500 γρ. ταλιατέλες
- 250 γρ. ξερό ανθότυρο
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 6 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Σε τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά να μην κολλήσουν. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το θυμάρι. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με το ανθότυρο και τα κλωναράκια του θυμαριού.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας