Εκτύπωση

Πένες ογκρατέν με φέτα και κασέρι

4.71875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.72 (16 Ψήφοι)

Πένες ογκρατέν με φέτα και κασέρι

Υλικά

- 1 πακέτο πένες
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
- 150 γρ. φέτα τρίμματα
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ

- 10 κοφτές κ.σ. βούτυρο
- 12 κοφτές κ.σ. αλεύρι
- 4 ½ φλ. τσ. γάλα χλιαρό
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 200 γρ. τυρί σκληρό τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε σε πυρέξ και αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και τα τυριά.

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και με έντονες κινήσεις. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει  αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας.

Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το σκληρό τυρί από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας