Εκτύπωση

Ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.83 (6 Ψήφοι)

Ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα

Υλικά

- ½ κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Κάμποσες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες
- 10 μαύρες ελιές καθαρισμένες
- 15 μπαλάκια μοτσαρέλας ή 200 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια (αν θέλουμε)
- 3 κλωναράκια βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι να ροδίσει και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ντομάτα. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν στα υγρά τους και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι.

Αφού απορροφηθεί το περισσότερο και δέσει κάπως η σάλτσα προσθέτουμε και τις ελιές κομμένες στα δύο και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να δέσει καλά η σάλτσα και προσθέτουμε σε αυτή τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά να απορροφήσουν τα υγρά. 

Σερβίρουμε με το τυρί και το βασιλικό.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας