Εκτύπωση

Σπιτική σκόνη κρεμμυδιού

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.83 (3 Ψήφοι)

Σπιτική σκόνη κρεμμυδιού

Η σκόνη κρεμμυδιού συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα και ειδικά με κρέατα, πουλερικά και ψάρια. Είναι επίσης πολύ καλή επιλογή για λαδερά, πίτες και σούπες. Οι αρχαίοι τη χρησιμοποιούσαν τόσο για να νοστιμέψουν το φαγητό, όσο και λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων που πίστευαν ότι διέθετε.

Σκόνη κρεμμυδιού μπορούμε να προμηθευτούμε από όλα τα σούπερ μάρκετ, αλλά έχουμε τη δυνατότητα επίσης να φτιάξουμε πανεύκολα τη δική μας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο, γιατί να μην προτιμήσουμε τη σπιτική;

Το μόνο που θα χρειαστούμε για την παρασκευή της είναι 7-8 μεγάλα κρεμμύδια, τα οποία θα καθαρίσουμε και θα κόψουμε με το μαχαίρι σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε. Αν τις κόψουμε πολύ χονδρές, θα καθυστερήσει η αποξήρανση, οπότε πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο.

Ακολούθως, θα πρέπει να τοποθετήσουμε μία προς μία τις φέτες του κρεμμυδιού σε αποξηραντή, να τον θέσουμε σε λειτουργία και να αφήσουμε να αποξηρανθούν για περίπου 20 ώρες. Αν δεν έχουμε αποξηραντή, μπορούμε να βάλουμε στο φούρνο και στους 150 βαθμούς τα κρεμμύδια, μέχρι να ψηθούν καλά και να σπάνε στο χέρι. Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα να τα αφήσουμε απλώς στον ήλιο, σε δίσκο και σκεπασμένα με ένα τούλι, γύρω στις 5 ημέρες.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε στη συνέχεια είναι να ρίξουμε τα αποξηραμένα κρεμμύδια στο μούλτι, ώστε να φτιάξουμε τη σκόνη που επιθυμούμε. Η σκόνη κρεμμυδιού διατηρείται σε γυάλινα βάζα εκτός ψυγείου, σε δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία. Μια κουταλιά της σούπας ισοδυναμεί με ένα μεσαίο κρεμμύδι.