Εκτύπωση

Κρέπες διαίτης με φρέσκιες φράουλες

4.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.70 (5 Ψήφοι)

Κρέπες διαίτης με φρέσκιες φράουλες

Υλικά

- 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι νερού άπαχο γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για τη γέμιση

- 160 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αυγό, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε όλα μαζί με σύρμα, ώστε να γίνει ένας κρεμώδης χυλός (ούτε πολύ αραιός, ούτε πολύ σφικτός). Αν μας βγει πιο αραιός απ’ ότι πρέπει, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, ενώ αν είναι πιο σφικτός προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό. Ακολούθως, βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, προκειμένου να φύγουν οι περισσότερες φυσαλίδες που δημιουργήθηκαν από το χτύπημα.

Αμέσως μετά, αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ρηχό τηγάνι για κρέπες ή ένα σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατοστών. Ρίχνουμε λίγο χυλό στο τηγάνι σιγά-σιγά, τόσο όσο χρειάζεται  για να καλύψει την επιφάνεια, και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανασηκώνουμε λίγο με μια οδοντογλυφίδα τις άκρες για να ξεκολλήσουν και κουνώντας ελαφρά το τηγάνι γυρνάμε την κρέπα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσει όλος ο χυλός.

Μόλις τηγανίσουμε τις κρέπες μας, τις απλώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες, κρατώντας όμως λίγες από αυτές για το σερβίρισμα. Τέλος, διπλώνουμε σε ρολάκια ή σε φακελάκια, τις βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω και πασπαλίζουμε με φρουκτόζη.