Εκτύπωση

Σπιτικά κριτσίνια

4.4230769230769 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.42 (13 Ψήφοι)

Σπιτικά κριτσίνια

Υλικά

- 2 φλ. νερό χλιαρό
- 2 κ.γ. μαγιά
- 5 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
- 5 ½ φλ. αλεύρι μαλακό
- 5 κ.σ. σουσάμι
- 1 αυγό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Μόλις η ζύμη μας αφρατέψει και μαλακώσει, τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε έως ότου γίνει λεία και δεν κολλάει στα χέρια. Αν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Ακολούθως, αλείφουμε τη ζύμη με λάδι και την αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Μόλις αυτό συμβεί, την κόβουμε σε περίπου 35-40 ίσα κομμάτια και πλάθουμε λεπτά μακρουλά κορδόνια σε ότι μήκος θέλουμε.

Αφού ετοιμάσουμε όλα τα κριτσίνια, τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαδόκολλα, τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!