Εκτύπωση

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

4.7352941176471 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.74 (17 Ψήφοι)

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

Εντυπωσιακή και πεντανόστιμη πρόταση για το τραπέζι σας, που θα ενθουσιάσει άπαντες!

Υλικά

- 1 έτοιμο φύλλο τάρτας κατάψυξης ή ψυγείου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος)
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη ή ξερή
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί χοντροκομμένο
- 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο τάρτας πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και απλώνουμε σε ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Τρυπάμε το φύλλο κατά τόπους και στρώνουμε επάνω αντικολλητικό χαρτί και σε αυτό φασόλια ή ρεβύθια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.  Αφαιρούμε το χαρτί με τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για 10 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε λίγο νερό αν το τηγάνι έχει στεγνώσει. Τέλος προσθέτουμε και την περισσότερη ρίγανη.

Ρίχνουμε το μίγμα των κρεμμυδιών επάνω στην τάρτα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Σε μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε την τάρτα και με ένα πιρούνι τραβάμε μερικά κρεμμύδια στην επιφάνεια και ρίχνουμε και την ρίγανη που έχει μείνει. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας