Εκτύπωση

Τα νοστιμότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει!

4.3166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.32 (30 Ψήφοι)
Τα νοστιμότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά

- 4 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια μας, χτυπώντας σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Πρέπει να βάλουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφού κάνουμε ένα μικρό και απαραίτητο διάλλειμα, αφήνοντας στην άκρη τη ζύμη για ένα τέταρτο, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Τέλος, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10-20 λεπτά.