Εκτύπωση

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.80 (5 Ψήφοι)
Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Υλικά

- 1 κιλό φράουλες χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμό μισού λεμονιού
- Λίγο αλάτι
- Λίγη Βανίλια
- 1 μικρό σπυρί μαστίχα, κοπανισμένο με λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις ζυγίζουμε. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα μας ελαφρά και το αφήνουμε για περίπου τρεις ώρες.

Εν συνεχεία, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τη βανίλια και το αλάτι. Κατόπιν, βγάζουμε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί για να μην πέσει η μια πάνω στη άλλη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφού το σιρόπι δέσει, προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε για μια νύχτα. Την άλλη μέρα το πρωί βγάζουμε πάλι τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι για να δέσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τις φράουλες και δίνουμε άλλη μια βράση για δύο λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!