Εκτύπωση

Τηγανίτες με κανέλα και μέλι

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (4 Ψήφοι)

Τηγανίτες με κανέλα και μέλι

Υλικά

- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μέλι
- Κανέλα
- 1 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και τη μισή ποσότητα από το μέλι, έως ότου η ζύμη μας να μαλακώσει. 

Αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά ζύμης για κάθε τηγανίτα μέχρι να το γεμίσουμε. 

Τις αφήνουμε για μισό λεπτό, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Βάζουμε τώρα τις τηγανίτες μας σε μια μικρή πιατέλα και τις περιχύνουμε με μέλι, ρίχνοντας από πάνω την κανέλα και, αν επιθυμούμε, το σουσάμι. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή επιτυχία!