Εκτύπωση

Μηλόπιτα

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (5 Ψήφοι)

Μηλόπιτα

Υλικά

- 6 μήλα μαλακά σε κύβους και 1 ακόμα τριμμένο
- 2 ½ ποτήρια ζάχαρη χωρισμένη σε 1 και 1 ½
- 5 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ ποτήρι γάλα φρέσκο
- 2 ½ ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ½ πακέτο πτι μπερ τριμμένα πολύ ψιλά 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε κύβους, περιχύνουμε με λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν, προσθέτουμε το ένα ποτήρι ζάχαρη και τις δύο βανίλιες και τα βάζουμε όλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Σε μπολ βάζουμε το 1 ½ ποτήρι ζάχαρη με τους πέντε κρόκους και ξεκινάμε το χτύπημα με μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν. Τέλος ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα και το τριμμένο μήλο. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά. 

Περιχύνουμε το κέικ με τα μήλα και τοποθετούμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και τριμμένα μπισκότα.

Καλή επιτυχία!

***Με τα ασπράδια μπορούμε να κάνουμε μία εύκολη και εντυπωσιακή μαρέγκα για να εμπλουτίσουμε την εμφάνιση του γλυκού μας. Χτυπάμε τα ασπράδια με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα μας και να στέκεται. Την απλώνουμε πάνω από τα μήλα πριν ξαναβάλουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για τα τελευταία 5 λεπτά. Μόλις ροδίσει ελαφρώς βγάζουμε από το φούρνο.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας