Εκτύπωση

Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.83 (3 Ψήφοι)

Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ

Υλικά

- 2 κ.σ. καφές φίλτρου σκόνη
- ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
- 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. λικέρ καφέ
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ φλιτζάνι κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε τον καφέ και το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το αποσύρουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λικέρ και το αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει. Φτιάχνουμε μπαλίτσες από το μίγμα και βάζουμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη για μία ώρα να παγώσουν. Όταν τα βγάλουμε κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας