Εκτύπωση

Σοκολατένια cupcakes

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.80 (5 Ψήφοι)

Σοκολατένια cupcakes

Υλικά

- ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 ¼ φλ. γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
- 1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 4 ασπράδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βανίλια

Για την επικάλυψη

- 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο και τη βανίλια.

Στο μίγμα του αλευριού ανοίγουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε τα υγρά του άλλου μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη. Λαδώνουμε 16 φορμάκια σιλικόνης για muffins ή χάρτινα μίας χρήσης ή αλουμινίου και μοιράζουμε το μίγμα (περίπου 1/3 φλ. για καθένα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά, και κάνουμε το τρικ με το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κεικ για να δούμε αν είναι έτοιμα. Αν βγει καθαρό τα βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν για 3 ώρες περίπου.    

Για την επικάλυψη ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη σοκολάτα σε κομμάτια ανακατεύοντας το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Με κουτάλι καλύπτουμε τα cupcakes με το γλάσο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Καλή επιτυχία!

***Μπορούμε να λιώσουμε ¼ φλιτζάνι λευκή σοκολάτα και με κορνέ να γράψουμε πάνω στα κέικ ό,τι θέλουμε.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας