Εκτύπωση

Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (4 Ψήφοι)

Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας

Υλικά (για 8 άτομα)

- 9 κρόκοι αυγών
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. σοκολάτα σε σκόνη
- 1 φλούδα λεμονιού
- 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράσουν με τη φλούδα λεμονιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μίγμα γάλατος-κρέμας αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα. Βάζουμε πάλι όλο το μίγμα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σκόνη και τη βανίλια, ανακατεύοντας. 

Μοιράζουμε την κρέμα σε πυρίμαχα μπολ τα οποία βάζουμε σε βαθύ ταψί με ζεστό νερό. Ψήνουμε στους 110 βαθμούς για 55 λεπτά. Βγάζουμε τα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Πριν σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα βάζουμε σε δυνατό γκριλ στην πιο ψηλή θέση με ανοιχτή πόρτα μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Φυσικά, αν διαθέτουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας