Εκτύπωση

Γλυκιά μυζηθρόπιτα

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)

Γλυκιά μυζηθρόπιτα

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. μυζήθρα γλυκιά μαλακή
- 250 γρ. ανθότυρο
- 4 αυγά χτυπημένα
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- ¾ φλ. βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη άχνη
- Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια και βράζουμε για 5 λεπτά. Τρίβουμε σε μπολ τα τυριά και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Διαλύουμε το σιμιγδάλι στο γάλα και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε απαλά. 

Στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα σε ένα ταψί και απλώνουμε το μίγμα. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα αλείφοντας και αυτά. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείφουμε την επιφάνεια. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πίττα.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας