Εκτύπωση

Αφράτα κρουασάν με σοκολάτα και ζάχαρη άχνη

4.55 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.55 (10 Ψήφοι)

Αφράτα κρουασάν με σοκολάτα και ζάχαρη άχνη

Υλικά

Για τη ζύμη

- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 60 γρ. μαγιά
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- ½ φλ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- ½ φλ. φουντουκόψιχα σε πούδρα
- 200 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη διακόσμηση

- Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Όταν δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη και απλά θα πρέπει να την αφήσουμε για περίπου μισή ώρα στη άκρη να φουσκώσει.

Στο μεταξύ, λιώνουμε στο μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ανοίγουμε τώρα τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Απλώνουμε στο κάθε κομμάτι από αυτά τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με ένα πινελάκι τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε λαδόκολλα.

Μόλις τα κρουασάν μας κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!