Εκτύπωση

Μαρεγκάκια

3.7916666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.79 (12 Ψήφοι)

Μαρεγκάκια

Υλικά  

- 120 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 4 αυγά)
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε μπολ εντελώς στεγνό βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και ξεκινάμε να τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα. Σταδιακά σε κουταλιές προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα που αν κλείσουμε το μίξερ θα δούμε να σχηματίζει λεπτές κορυφές όταν την ακουμπάμε με το σύρμα και τραβάμε προς  τα επάνω. 

Κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη με τη βανίλια και ταυτόχρονα τις ενσωματώνουμε στη μαρέγκα μας με σπάτουλα ή μαρίζ για να μη χάσει τον όγκο της. Χωρίζουμε τη μαρέγκα σε τόσα μέρη όσα διαφορετικά χρώματα θέλουμε να κάνουμε και προσθέτουμε τις ανάλογες σταγόνες από τα χρώματα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και στις τέσσερις γωνίες της βάζουμε λίγη μαρέγκα και πιέζουμε από πάνω το χαρτί ψησίματος να κολλήσει. Με κορνέ ή ένα απλό κουτάλι σχηματίζουμε μαρεγκάκια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς στον αέρα (αν διαθέτουμε) ή αλλιώς στις αντιστάσεις για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι τα μαρεγκάκια να ξεκολλάνε από το χαρτί.

Καλή επιτυχία! 

*** Το μπολ που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια πρέπει να μην έχει ίχνος υγρασίας γιατί η μαρέγκα είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτή. Επίσης πρέπει τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι όσο πιο φρέσκα μπορούμε να βρούμε. Επίσης δεν πρέπει να ανοίξουμε το φούρνο πριν τη μία ώρα ψησίματος. Μόλις τα μαρεγκάκια ξεκολλάνε κλείνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ταψί για να μη στεγνώσουν εσωτερικά με το παραπάνω ψήσιμο. Προσοχή! Μερικοί φούρνοι διαθέτουν αέρα μαζί με αντιστάσεις και όχι σκέτο αέρα σαν επιλογή. Προτιμάμε τις αντιστάσεις σε αυτή την περίπτωση γιατί αλλιώς το ψήσιμο θα είναι πολύ επιθετικό. ***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας