Εκτύπωση

Κρεμ μπρουλέ με κακάο

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Κρεμ μπρουλέ με κακάο

Κλασικό γλυκό που βρίσκουμε στα καλά ζαχαροπλαστεία και αξίζει την προσπάθεια να το κάνουμε και στο σπίτι. Μόνο που θα χρειαστούμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά

- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι από μεσαία αυγά
- 120 γρ. κακάο
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το κακάο και το ξύσμα από τα πορτοκάλια σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει το μίγμα ενώ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 100 βαθμούς (ελέγχουμε με το θερμόμετρο). Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Στο μπολ προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφού το περάσουμε από σίτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.. Αδειάζουμε το μίγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, το οποίο γεμίζουμε με νερό τόσο όσο να καλύπτει το 1/3 του ύψους των μπολ. 

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.  Όταν είναι έτοιμες οι κρέμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αν διαθέτουμε φλόγιστρο καίμε με αυτό την επιφάνεια ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη. Διαφορετικά πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τοποθετούμε ξανά τα φορμάκια στο ταψί και το βάζουμε στο ψηλότερο επίπεδο. Γυρίζουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας