Εκτύπωση

Ζελέ ρόδι

4.5833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.58 (6 Ψήφοι)

Ζελέ ρόδι

Υλικά

- 750 γρ. χυμός ροδιού (φρέσκος ή έτοιμος)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 ξύλα κανέλας
- 25 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 κιλό σπόρια ροδιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και την κανέλα, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Όταν ο χυμός αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά, ανακατεύοντας πού και πού με μια κουτάλα. Μόλις αρχίσει να πήζει, αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και ρίχνουμε μέσα τα σπόρια από τα ρόδια. Ανακατεύουμε λιγάκι, αδειάζουμε το υγρό σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες, ώστε να πήξει καλά το ζελέ. Αφού αυτό συμβεί, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!