Εκτύπωση

Σοκολατένια μελομακάρονα

4.5833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.58 (12 Ψήφοι)

Σοκολατένια μελομακάρονα

Υλικά

- ½ κιλό αλεύρι μαλακό 
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
- 1 φλ. ζάχαρη
- 5-6 κουταλιές κονιάκ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1 φλ. ανάμεικτος χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού 
- Μαργαρίνη για το ταψί

Για το σιρόπι

- 1 φλ. μέλι
- ½ φλ. ζάχαρη 
- ¾ φλ. νερό

Για την επικάλυψη

- 600 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Ακολούθως, ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, και τον ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το αλεύρι, ζυμώνοντας έως ότου η ζύμη μας να μαλακώσει. 

Αμέσως μετά, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα τα μελομακάρονα, τα πιέζουμε πάνω σε έναν τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Καθώς τα μελομακάρονα ψήνονται, εμείς βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Αφού δούμε ότι αρχίσει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το σιρόπι να κρυώσει. 

Εν συνεχεία, βουτάμε 3-4 ζεστά μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε για περίπου ένα λεπτό. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε και τα βουτάμε αμέσως στη λιωμένη κουβερτούρα, προσέχοντας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Τέλος, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Όταν αυτό συμβεί και αφού φυσικά παγώσει η σοκολάτα, τα μελομακάρονά μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση και μπορούμε να τα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!