Εκτύπωση

Ρυζόγαλο με σοκολάτα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Ρυζόγαλο με σοκολάτα

Υλικά

- 1 λίτρο γάλα σόγιας ή φρέσκο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
- 1 φλ. ρύζι
- 200 γρ. σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Αφού ζεστάνουμε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τις δυο κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα με τη βανίλια.

Ακολούθως, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μισή ωρίτσα.

Μόλις το ρύζι κάψει, ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Εξακολουθούμε να αναδεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολάκια και, αφού τα βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, το σοκολατένιο μας ρυζόγαλο είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!