Εκτύπωση

Φλωρεντίνες

4.2666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.27 (15 Ψήφοι)

Φλωρεντίνες

Υλικά

- 60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 60 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. μέλι
- 60 γρ. βούτυρο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε. 

Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε λαμαρίνα φούρνου ή ταψί. Απλώνουμε το μίγμα σε λεπτό και ομοιόμορφο στρώμα αφήνοντας μεγάλο κενό από τις άκρες του χαρτιού γιατί στο ψήσιμο θα απλώσει. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

***Διατηρούνται εκτός ψυγείου***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας