Εκτύπωση

Εύκολο και γρήγορο παγωτό

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (42 Ψήφοι)

Εύκολο και γρήγορο παγωτό

Υλικά

- 2 συσκευασίες garni ζαχαροπλαστικής βανίλια ή σοκολάτα (περιέχουν 2 φακέλους η καθεμία)
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το garni μαζί με το γάλα και σταδιακά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο. Όταν έχουμε ένα μίγμα σχετικά σφιχτό και κρεμώδες σταματάμε το χτύπημα. Βάζουμε σε μεγάλο και ρηχό μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για μία νύχτα να παγώσει πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

***Η συγκεκριμένη παρασκευή επιδέχεται πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη σοκολάτα, τριμμένη καρύδα, 2 κ.σ. μερέντα, αποξηραμένα φρούτα, τριμμένους ξηρούς καρπούς κλπ. Ετσι δημιουργούμε πολλές διαφορετικές γεύσεις με την ίδια βάση.

Καλό είναι να αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να βγαίνει πιο εύκολα η μπάλα του παγωτού. Θα δούμε ότι η υφή του ειδικά από την δεύτερη μέρα είναι κάπως σκληρή γιατί δεν είναι παγωτό που γίνεται με παγωτομηχανή.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας