Εκτύπωση

Το σπιτικό παγωτό του Άκη Πετρετζίκη

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Το σπιτικό παγωτό του Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε με τα χεράκια σας ένα φανταστικό παγωτό, που δεν απαιτεί ούτε παγωτομηχανή, αλλά ούτε και αυγά για να αποκτήσει την τέλεια υφή που επιθυμούμε!

Υλικά

Για το βασικό μείγμα παγωτού

- 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (όλα τα λιπαρά)
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή
- 50 γρ. μέλι
- Μία πρέζα αλάτι ψιλό
- 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 γεμάτη κ.σ. κοσκινισμένο κορν φλάουρ

Για τη γεύση σοκολάτας

- 60 γρ. κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κουβερτούρα

Για τη γεύση πραλίνας

- 3 κ.σ. πραλίνα τύπου μερέντα
- Λίγα φουντούκια τρίμμα

Εκτέλεση

Για το βασικό μείγμα παγωτού

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 400 γρ. γάλα, αλάτι, ζάχαρη, μέλι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τα 100 γρ. γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.

Μόλις το μείγμα μας πάρει βράση, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με το κορν φλάουρ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα από την κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε όποια γεύση από τις παρακάτω θέλουμε.

Ακολούθως, μεταφέρουμε το σκεύος που τα ενώσαμε σε λεκανίτσα γεμάτη παγάκια, αφήνουμε για λίγο να παγώσει το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Τέλος, το βάζουμε κατάψυξη και το διατηρούμε έως και 10 ημέρες.

Για τη γεύση σοκολάτας

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ζάχαρη με το κακάο. Αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και τα κομμάτια κουβερτούρας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο βασικό μείγμα παγωτού.

Για τη γεύση πραλίνας

Προσθέτουμε στο βασικό μείγμα παγωτού την πραλίνα και τα φουντούκια, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μείγμα μας να γίνει σοκολατένιο και ακολουθούμε τα βήματα με τα παγάκια που προαναφέραμε.

Καλή επιτυχία!