Εκτύπωση

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Υλικά

- 1 μεγάλο καρπούζι με χονδρή φλούδα
- 1 κ.γ. ξυνό
- 2 ξύλα κανέλα
- 4 φλ. τσ. ζάχαρη
- 3 φλ. τσ. νερό

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον μανάβη να μας διαλέξει ένα καρπούζι με χονδρή φλούδα. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το κομμάτι εκείνο της φλούδας που είναι λευκό, βρίσκεται δηλαδή ανάμεσα στη ροζ σάρκα και στην πράσινη φλούδα. Καθαρίζουμε λοιπόν το καρπούζι και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος.

Με κουπάτ για μπισκότα και κουραμπιέδες κόβουμε σε διάφορα σχήματα ή με ένα μαχαίρι απλά σε τετράγωνα κομμάτια. Βυθίζουμε τα κομμάτια μας σε ένα λεκανάκι με νερό όπου έχουμε προηγουμένως διαλύσει το ξυνό. Αφήνουμε εκεί για 4 ώρες να σκληρύνουν τα κομμάτια, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Βράζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις «δέσει» το σιρόπι προσθέτουμε τα κομμάτια της φλούδας μέσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40-50 λεπτά ώσπου να είναι σχετικά μαλακά. Τέλος, αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας