Εκτύπωση

Κέικ κανέλας

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.80 (10 Ψήφοι)
Κέικ κανέλας
 
Υλικά
 
- 1 φλ. τσ. βούτυρο
- 1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ½ φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού
- ¼  φλ. τσ. κονιάκ
- 3 ½ φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και μετά την κανέλα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό, το κονιάκ και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι. 
 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει κάπως πριν ξεφορμάρουμε. 
 
Αλείφουμε το κέικ αν θέλουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
 
Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας