Εκτύπωση

Κολοκυθόπιτα γλυκιά και νηστίσιμη

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Κολοκυθόπιτα γλυκιά και νηστίσιμη

Υλικά

- 3 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 ½-2 φλ. τσ. ζάχαρη
- 1 φλ. τσ. ρύζι νυχάκι
- ½ φλ. καφέ ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 1-2 κ.σ. κανέλα
- ½ κιλό φύλλο ψιλό ή χονδρό για πίτες

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χονδρό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε σε μπολ το ρύζι, το ελαιόλαδο και το τριμμένο κολοκύθι και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο για να φουσκώσει το ρύζι με τα υγρά. Την επομένη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα με τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 5 φύλλα, ρίχνουμε γέμιση, άλλα 2 φύλλα, ξανά γέμιση, 2 ακόμα φύλλα με γέμιση και σκεπάζουμε με 3-4 φύλλα. Αν βάλουμε χονδρό φύλλο μπορούμε να στρώσουμε 4 φύλλα στον πάτο με μόνο δύο ενδιάμεσα και 2-3 στο τέλος πάνω-πάνω.

Με το ψιλό φύλλο χρειαζόμαστε πιο πολλά για να τραβήξει τα υγρά. Χρησιμοποιούμε όποιο μας αρέσει σαν αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη πίτα επειδή είναι γλυκιά ταιριάζει πολύ και το ψιλό φύλλο που χρησιμοποιούμε στα γλυκά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας