Εκτύπωση

Κρουασανάκια γεμιστά με μπισκότα

4.9285714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.93 (7 Ψήφοι)

Κρουασανάκια γεμιστά με μπισκότα

Υλικά

Γέμιση και ζύμη

- 1 πακέτο σφολιάτα έτοιμη
- 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε σκόνη
- 60 γρ. ζάχαρη
- 5 μπισκότα της αρεσκείας μας σπασμένα με το χέρι σε κομμάτια μικρά
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

Επικάλυψη

- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τα μπισκότα, το χυμό και την κανέλα, την κρέμα γάλακτος και το μήλο. Αφήνουμε στην άκρη να βγάλει το μίγμα τα αρώματά του.

Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε σε 3-4 λωρίδες ίδιου φάρδους. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε λωρίδα ζιγκ ζάγκ σχηματίζοντας τρίγωνα. Τραβάμε με τα χέρια την κορυφή κάθε τριγώνου να μακρύνει λίγο.

Βάζουμε τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και το τυλίγουμε. Τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της επικάλυψης και αλείφουμε τα κρουασανάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να πάρουν χρυσαφί χρώμα.