Εκτύπωση

Μπισκότα πορτοκαλιού με καλαμποκάλευρο

4.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.20 (10 Ψήφοι)

Μπισκότα πορτοκαλιού με καλαμποκάλευρο

Υλικά

- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 180 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 65 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το ξύσμα συνεχίζοντας λίγο ακόμη να ενωθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και με σπάτουλα ή κουτάλα ενσωματώνουμε απαλά το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το ψυγείο και παίρνουμε κουταλιές του γλυκού από τη ζύμη τις οποίες αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε κουτάλι καθώς δεν πλάθεται. Με το κουτάλι απλώνουμε κάθε μπισκότο ώστε να μην είναι πολύ χονδρό. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο. Αν τα θέλουμε πιο μεγάλα χρησιμοποιούμε κουτάλι της σούπας για τη ζύμη που παίρνουμε για κάθε μπισκότο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο εκτός ψυγείου για 1 εβδομάδα τουλάχιστον.