Εκτύπωση

Σάλτσα καραμέλας

4.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.42 (6 Ψήφοι)

Σάλτσα καραμέλας

Υλικά

- ½ φλ.τσ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 6 κ.σ. κράμα γάλακτος
- ½ κ.γ.αλάτι

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν βλέπουμε ζάχαρη κολλημένη στα τοιχώματα την σκουπίζουμε με ένα υγρό πινέλο. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αυξάνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη ζάχαρη να βγάλει φουσκάλες. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σκουρύνει το χρώμα. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αν μας φαίνεται η καραμέλα πολύ σφιχτή προσθέτουμε σιγά-σιγά κουταλιές από ζεστό νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει.

***Ιδανική για παγωτό, μηλόπιτα, κέικ και πανακότα.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας