Εκτύπωση

Κουραμπιέδες με καρύδα

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (4 Ψήφοι)

Κουραμπιέδες με καρύδα

Υλικά (για 35-40 κουραμπιέδες)

- 300 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 120 γρ. άχνη (και αρκετή για πασπάλισμα)
- 300 γρ. καρύδα τριμμένη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- Ανθόνερο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 25 λεπτά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε την άχνη, την καρύδα και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη και εύπλαστη. Αν μας φαίνεται τόσο υδαρής που δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σταματάμε το χτύπημα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας. Η ζύμη εδώ δε βγαίνει τόσο σφιχτή που να μπορούμε να κόψουμε με κουπάτ, οπότε τους πλάθουμε κυκλικούς ή οβάλ.

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στη λαμαρίνα, που την έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αμέσως μόλις τους βγάλουμε, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε σκεύος που έχουμε γεμίσει με μπόλικη άχνη. Τους τοποθετούμε σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν καλά και τους αχνίζουμε ξανά.

Καλή επιτυχία!

***Ο χρόνος ψησίματος είναι για μέτριους προς μεγάλους κουραμπιέδες. Αν τους κάνουμε πιο μικρούς, μειώνουμε και το χρόνο.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας